Week van de Buurttafel18 - 26 juni 2022

Organiseer of bezoek een buurttafel en ontmoet je buren. Schuif jij ook aan?

Tijdens de Week van de Buurttafel roepen we buren in heel Nederland op om elkaar te ontmoeten aan tafel. Het maakt niet uit of je een lunchtafel, koffietafel of dinertafel organiseert. Of er plek is voor 4 of 40 buren en of je het in de woonkamer, wijkcentrum of op het plein organiseert. Het gaat om dat momentje van contact wat velen van ons hebben gemist afgelopen periode. De sterkste en leukste buurten zijn tenslotte die plekken waar buren elkaar kennen en opzoeken om iets voor elkaar te krijgen.

Organiseer een buurttafel

Neem jij het voortouw door een buurtafel te organiseren? Dan helpen we je graag een handje!


Handboek

Dankzij waardevolle gesprekken die we met organisatoren hebben gevoerd die al eerder een buurttafel hebben geinitieerd hebben we een handboek kunnen maken boordevol praktische tips. De gesprekken maakten één ding duidelijk: geen buurttafel is hetzelfde, omdat geen locatie, team of buurt hetzelfde is.  In het handboek verwijzen we naar verschillende documenten die je kunt downloaden zoals;

Logo’s, flyers en posters, een voorbeeld van een planning, tips voor het aanvragen van subsidie en nog veel meer.


Gepersonaliseerde flyers en posters

Als je je buurttafel vóór 1 juni aanmeldt ontvang je een email van ons met informatie over het bestellen van posters en flyers. In de email vind je een link waardoor je kunt aangeven welke informatie jij op de poster en flyer wilt hebben. Wij zorgen dat de flyers en posters gedrukt en opgestuurd worden met jouw doorgegeven informatie erop, zodat nog meer buren bekend worden met jouw buurttafelinitiatief. 


Veelgestelde vragen:

Vraag: Wie kunnen er deelnemen aan de Week van de Buurttafel?Antwoord: Iedereen kan mee doen! Of je nu een kleine of grote tafel organiseert, dat maakt niet uit. Ook mag je als buurtcentrum, organisatie of als vereniging mee doen.
Vraag: Ik wil graag aansluiten bij een Buurttafel in mijn eigen buurt maar niet (helpen) organiseren. Hoe vind ik een Buurttafel in mijn buurt? Antwoord: Door te zoeken op #buurttafel in de Nextdoor app of website kom je alle berichten uit je omgeving tegen over de Week van de Buurttafel. De meeste Buurttafels zullen aangekondigd worden in de maand voorafgaand aan de Week van de Buurttafel.
Vraag: Waar kan ik mijn buurttafel aanmelden?Antwoord: Via deze link kun je je buurttafel aanmelden. Vergeet daarna niet ook op Nextdoor je buurttafel aan te kondigen. Maak gebruik van de #buurttafel.
Vraag: Ik heb het druk en wil niet in mijn eentje een Buurttafel organiseren, hoe pak ik dat aan?Antwoord: We kunnen ons voorstellen dat je graag wat mensen om je heen hebt om een Buurttafel te organiseren. Tips voor het bouwen van een goed team staan ook in het handboek. Zoek je vrijwilligers die mee willen helpen? Plaats dan een oproep op Nextdoor of maak een groep aan op Nextdoor om de organisatie van een Buurttafel te faciliteren. 
Vraag: Is een Buurttafel gratis of betaald en wat zijn de kosten voor de organisatie? Antwoord: In het handboek staan richtlijnen voor de prijs van een Buurttafel. Sommige zijn gratis en anderen vragen een kleine onkosten vergoeding om te betalen voor de maaltijd en de locatie. Het is niet de bedoeling dat er geld verdient wordt aan de Buurttafel.
Vraag: Voor wie zijn de gratis flyers en posters van Nextdoor en wanneer is de deadline? Antwoord: Iedereen (personen en organisaties die een buurttafel organiseren tijdens de Week van de Buurttafel) kan gratis flyers en posters aanvragen via Nextdoor. Dit kan tot 1 juni.

Heb je een vraag?

Stel je vraag over de Week van de Buurttafel via het formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je een vraag voor Nextdoor die niet over het programma gaat? Dan vind je veel antwoorden via ons Helpcentrum of je kunt een bericht sturen via deze link.

Week van de BuurttafelGemaakt door je buren in Amsterdam en San Francisco. © Nextdoor 2022