#GeefGehoorGeefHetDoor

Wat doe jij tegen eenzaamheid?

Gebruik jij Nextdoor nog niet?

Meld je hier aan om in contact te komen met je buurt!

Tony en Kim

Vlak voor Kerst 2019 plaatste Kim uit Almere een oproep op Nextdoor met de vraag of er een buur was die bij haar en haar familie aan wilde schuiven tijdens Kerst. Tony, die in 2017 vanuit Syrië moest vluchten naar Nederland nam de stap, wat zorgde voor vriendschap en nieuw vertrouwen in mensen. 

#GeefGehoorGeefHetDoor

Uitgelichte initiatieven

Wie gun jij een klein gebaar? Geef hier een buurtgenoot op die een kaartje verdient. Deze persoon wordt vervolgens aan iemand gekoppeld die graag kaartjes wilt versturen. 

Stichting JOW verbindt senioren met junioren. JOW zet zich in voor het maken van waardevolle ontmoetingen op structurele basis. 


Welke buurtgenoot verdient wat extra aandacht rond de feestdagen? Schrijf een mooie boodschap op het kaartje om te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Wij sturen het kaartje voor je op!  


Een hond kan voor veel gezelligheid zorgen en daarom koppelt OOPOEH 55plussers en honden aan elkaar.  Zo heeft de hondenbaas een vaste, lieve oppas voor de hond en de hond en oppas zijn minder vaak alleen. 

#GeefGehoorGeefHetDoor

Dit deden andere buren...

Vriendenkiezen is een site voor het maken van nieuwe vrienden. Je kunt samen kletsen, koffie drinken of een wandeling maken. Inmiddels zijn er al meer dan 250 oproepen. Kom erbij🙋‍♀️👍 


-  Bedankt Stichting Vriendenkiezen!

Wij hebben 590 inwoners, 300 huizen en het dorp verdeeld in 19 delen. Op elk deel is er een straatoudste die op de bewoners let. 


- Bedankt Douwe uit Schipborg!

Buurtvereniging de Leeuwerik verrast eenzame en alleenstaande mensen (hoeven niet alleen ouderen te zijn) met een kersttas vol lekkers en een leuke kaart. Wij schrijven ook heel veel kerstkaarten die we bezorgen bij vele ouderen die nog op zichzelf wonen.


- Bedankt Willie uit Best!

Nodig één extra persoon uit om aan te schuiven bij het kerstdiner. "Wij nodigen u bij ons thuis uit om gezellig te eten met kerst. Wij kijken ernaar uit een buurtbewoner een fijne avond te bezorgen. " 


-  Bedankt Claudia (48) en Dennis (51), Bo (16) en Mack (15) uit Vijfhuizen!

Als basisschool hebben wij via diverse kanalen een oproep gedaan voor wie er in deze tijd een lichtje kan gebruiken. De kinderen van de school gaan lichtjes maken met een mooie boodschap en die gaan we rondbrengen.


- Bedankt Ronduit Onderwijs Alkmaar!

Eenzaam? Nee hoor, zeker niet als je Radiozendamateur als hobby heb. Contacten en gesprekken over de hele wereld met andere radiozendamateurs. 


- Bedankt Ray uit Hendrik-Ido-Ambacht!

Ik run iedere maandagochtend een koffieclubje waar je - met in achtneming van de coronaregels - gezellig met elkaar kunt kletsen en koffie of thee drinken. Altijd met iets lekkers erbij. Even gezellig bijpraten van 10 tot 12 uur.


-  Bedankt Jonny uit Haarlem!

Verbonden Buurt is een lokaal initiatief uit Wijk bij Duurstede om mensen met eenzaamheidsgevoelens in de eigen buurt te ondersteunen d.m.v. maatwerk via burenteams.


- Bedankt Eric uit Wijk bij Duurstede!

Ik schrijf ieder jaar naar familie en vrienden, maar er blijven er altijd een aantal kaarten over. Die stuur ik (ook geschreven maar zonder geadresseerde) naar Het Nationaal Ouderenfonds (Postbus 115, 3800 AC Amersfoort). Je kunt ze ook afgeven bij een lokaal verzorgingstehuis. 


- Bedankt Cindy uit Eindhoven!

Ik haal een paar keer in de week een vrouwtje uit Waarder op, die bij mij foto's inplakt. Ze eet hier en ik breng haar weer naar huis.  


- Bedankt Ada uit Kamerik!

Ik woon in dezelfde buurt als Jasper, die door hersenletsel niet veel buiten komt. We maken 's avonds vaak een wandeling en hebben mooie gesprekken, dan is het rustig op straat en zijn er niet te veel prikkels.


-  Bedankt Merel uit Den Haag!

Stichting Hobby om de Hoek richt zich op het bij elkaar brengen van hobbymaatjes die bij elkaar in de buurt wonen. Het idee hierachter is dat je zo het netwerk van mensen kunt vergroten, zie www.hobbyomdehoek.nl 


- Bedankt Peter uit Leeuwarden!

Ik open een Teams link op de laptop op 1e Kerstdag. Ik ben dan alleen thuis en vrienden over de hele wereld die ook alleen zijn kunnen inbellen. Zo zitten we dan toch met z'n allen aan tafel.


- Bedankt Max uit Rijswijk!

Ik ben (opera)zangeres en theatermaakster. Ik zou graag kleine 30 minuten concerten willen geven in mijn buurt voor mensen die zich alleen voelen. Binnen, buiten, maakt niet uit. Natuurlijk als vrijwilliger.


-  Bedankt Carla uit Amsterdam!

Houd een open huis op een dagdeel dat je zelf kiest. Daar kunnen dan max. 3 personen op inschrijven voor een uur gezelligheid. Dus: koffie met taart, thee met oliebollen of boerenkool met worst om 6 uur. Intekenen met emailadres en telefoonnummer en huisadres.


- Bedankt Madeline uit Blaricum!

Ik heb het idee om online creatief contact in de buurt op te zetten voor mensen die nu extra kwetsbaar zijn en daardoor meer geïsoleerd. Opgeven kan via creatiefcontact@gmail.com.


- Bedankt Marieke uit Utrecht!

Allemaal gewoon even zwaaien naar onze ouwetjes, de oprichters van onze wijk, de helden van de fabrieken van IJmuiden


-  Bedankt Ella uit Alkmaar!

Er zijn in de wijk veel mensen met weinig inkomen. Hoe leuk zou het zijn als we elkaar een leuk kerstcadeau kunnen geven. We vullen een box met gedoneerde cadeautjes en iedereen kan er een cadeautje met een met persoonlijk briefje aan toevoegen. Je mag zelf ook een cadeau uitzoeken, de volgende haalt de box op en zo kan het heel de wijk door.


- Bedankt Evelien uit Den Haag!

Persvraag? Stuur ons een mail!

Gemaakt door je buren in Amsterdam en San Francisco.

© Nextdoor 2020