#GeefGehoorGeefhetDoor

Sociaal contact is niet voor iedereen vanzelfsprekend, terwijl de behoefte er wel is. Nextdoor is er voor iedereen die meer sociaal contact wil of een manier zoekt om er voor een ander te zijn. Kijk hier wat jij kunt doen. 

Gebruik jij Nextdoor nog niet? Meld je hier aan om in contact te komen met je buurt!

Tony en Kim

Vlak voor Kerst 2019 plaatste Kim uit Almere een oproep op Nextdoor met de vraag of er een buur was die bij haar en haar familie aan wilde schuiven tijdens Kerst. Tony, die in 2017 vanuit Syrië moest vluchten naar Nederland nam de stap, wat zorgde voor vriendschap en nieuw vertrouwen in mensen. 

Wat zeggen buren in Nederland over eenzaamheid?

90%

57%

weet niet hoe ze deze persoon kunnen vinden

wil iets betekenen voor een buur die zich eenzaam voelt

Bron: enquete onder 2500 Nextdoor-gebruikers

Wil je in contact komen met buurtgenoten?

Laat op Nextdoor weten wat jij leuk vindt om te doen en kom in contact met buren die dezelfde interesses hebben.  


Geef aan Omapost door dat jij graag af en toe een kaartje van iemand ontvangt. 

Meld je aan bij JOW!, een stichting die senioren en junioren verbindt. 


Meld je aan bij OOPOEH, een stichting die 55plussers en honden verbindt.  

Ik ben rolstoelgebonden en heb soms hulp nodig. Ik heb een aantal buren bereid gevonden om stand-by te staan. Via een appgroep roep ik regelmatig hun hulp in - bedankt Jolanda uit Leusden!


Kies vrienden uit om mee te kletsen, koffie te drinken of een wandeling te maken. 

Kom in contact en voer gesprekken over de hele wereld met andere radiozendamateurs - bedankt Ray uit Hendrik-Ido-Ambacht!Stichting Hobby om de Hoek richt zich op het bij elkaar brengen van hobbymaatjes die bij elkaar in de buurt wonen - Bedankt Peter uit Leeuwarden!

Wil je iets doen voor een buurtgenoot?

Dit deden of bedachten andere buren...

Ik run iedere maandagochtend een koffieclubje waar je - met in achtneming van de coronaregels - gezellig met elkaar kunt kletsen en koffie of thee drinken. Even gezellig bijpraten - Bedankt Jonny uit Haarlem!

Ik woon in dezelfde buurt als Jasper, die door hersenletsel niet kan werken. We maken 's avonds vaak een wandeling en hebben mooie gesprekken, dan is het rustig op straat -  Bedankt Merel uit Den Haag!

Ik heb honden en ga iedere dag naar het bos. Neem iemand mee, het is gezond, het is fun en honden knuffelen speelt op iemands gevoel, hun genegenheid is puur en helend -  Bedankt Marianne uit Zoetermeer!

Wij nodigen een buur uit om bij ons thuis aan te schuiven bij het kerstdiner - Bedankt Claudia (48) en Dennis (51), Bo (16) en Mack (15) uit Vijfhuizen!

Als basisschool hebben wij een oproep gedaan voor wie er in deze tijd een lichtje kan gebruiken. De kinderen maken de lichtjes met een mooie boodschap en brengen ze rond - 

- Bedankt Ronduit Onderwijs Alkmaar!

Ik haal een paar keer in de week een vrouwtje uit Waarder op, die bij mij foto's inplakt. Ze eet hier en ik breng haar weer naar huis - Bedankt Ada uit Kamerik!

Allemaal gewoon even zwaaien naar onze ouwetjes, de oprichters van onze wijk, de helden van de fabrieken van IJmuiden -  Bedankt Ella uit Alkmaar!

Ik ben belmaatje van een zich eenzaam voelende oudere mevrouw, via Humanitas. Ik bel haar elke week -  Bedankt Ella uit Alkmaar!

Ik schrijf ieder jaar met Kerst naar familie en vrienden. Er blijven altijd kaarten over en die stuur ik (ook geschreven maar zonder geadresseerde) naar Het Nationaal Ouderenfonds. Je kunt ze ook afgeven bij een verzorgingstehuis - Bedankt Cindy uit Eindhoven!

Omdat ik single ben loop ik al een tijdje rond met het idee om mensen met elkaar te matchen. Op straat weet je niet wie alleen is of niet. Ik mis vooral gesprekken en verbinding en er zijn vast meer mensen die hiermee kampen. - Bedankt Wilma uit Amersfoort!

Ik geef Griekse en Marokkaanse kooklessen aan iemand die eenzaam is of een groep eenzame vrouwen.   Gezellig samen koken en inspireren - Bedankt Tanya uit Waddinxveen!

Houd een open huis op een dagdeel dat je zelf kiest. Daar kunnen dan max. 3 personen op inschrijven voor een uur gezelligheid - Bedankt Madeline uit Blaricum!

Wij hebben 590 inwoners, 300 huizen en het dorp verdeeld in 19 delen. Op elk deel is er een straatoudste die op de bewoners let - Bedankt Douwe uit Schipborg!

Ik ben (opera)zangeres en theatermaakster. Ik zou graag kleine 30 minuten concerten willen geven in mijn buurt voor mensen die zich alleen voelen. Binnen, buiten, maakt niet uit. Natuurlijk als vrijwilliger -  Bedankt Carla uit Amsterdam!

We maken een box die de hele wijk doorgaat. Zodra je de box ontvangt doe je er een cadeautje in met een persoonlijk briefje en mag je zelf een cadeau uitzoeken. Vervolgens geef je de box door - Bedankt Evelien uit Den Haag!

Persvraag? Stuur ons een mail!

Gemaakt door je buren in Amsterdam en San Francisco.

© Nextdoor 2020